Hem > Juridik > Snedvriden medierapportering om rättsfallet Quick

Snedvriden medierapportering om rättsfallet Quick

”Så duperades medierna av Dan Josefsson”

Kristina Hultman kritiserar nu en medievärld som villigt svalt konspirationsteorier i fallet Bergwall.

Hultman på DN undviker att uttala sig om skuldfrågan men riktar sig till mediernas rapportering om detta rättsfall – och stundtals har jag svårt att inte hålla med. En mer utförlig kommentar om det kommer senare.

DN.se – ”Så duperades medierna av Dan Josefsson”

 

* Uppdatering 140310

Dan Josefsson har svarat Kristina Hultman med en egen debattartikel. Han tolkar Hultmans bidrag som ett angrepp mot honom och verkar inte vara vuxen nog att erkänna att mediegranskningen av hans material lämnat de svåra frågorna obesvarade. I vanlig ordning ett mycket konfrontativt angrepp från Josefsson och han drar egna slutsatser av det som skrivits.

Kristina Hultman påstår att hela detta arbete, liksom Jenny Küttims och Hannes Råstams arbete före mig, är förljuget. Det vi har ägnat oss åt är istället att ”dupera medierna”. Och detta påstår hon utan att ge något enda exempel på var felen skulle ligga. Hela hennes kritik kokar ned till att kvinnliga journalister är ”okritiska”.

De som läst artikeln förstår nog att det inte finns någon antydan om att de manliga kollegorna hade utfört arbetet bättre.

Dan Josefssons svar till Hulmans artikel finns att läsa här.

 

Rate this post
Följ Kriminologen via RSSRSS eller FacebookFacebook!
Kategorier:Juridik Taggar:
  1. Inga kommentarer än. Dina funderingar är välkomna!
  1. Inga trackbacks än.
Gilla Kriminologen?

facebookfinger