Hem > Polisväsende > Polisen – frågor och svar på Facebook

Polisen – frågor och svar på Facebook

Att Polisen använder sociala medier får föstås betraktas som något positivt för att de helt enkelt befinner sig där folk finns och även begår brott. Där folk kanske rentav befinner sig i allför stor utsträckning. Hur som helst, idag har de ställt upp för att besvara frågor här.

Rissa och Sofie är två poliser från Stockholm respektive Gotland. Hedersamt att de ställer upp men de flesta svar framstår i vanlig ordning snarare som reklam för Polismyndigheten än svar för att upplysa allmänheten med någon användbar information. Jag citerar däremot två mer konkreta svar – frågorna har jag förenklat.

 

Kan man bli polis om man finns med i belastningsregistret?

Ja det kan man. Varje fall är unikt och det görs en helhetsbedömning av den sökande. Dock så bör du vara beredd på svara på frågor om det.

 

Är det vettigt att jaga cannabisrökande ungdomar och föra in dem i brottsregistret?

vi upprättar håller bara den lag som är demokratiskt framröstad. Om du vill vara med att ändra på lagarna kan du engagera dig politiskt.

Både frågor och svar är rimliga här – det är naturligtvis mycket destruktivt att stämpla ungdomar som brottslingar för denna typ av sysselsättning där straff knappast är den hjälp som kan anses vara rimlig. Men att begära att poliser ska begå tjänstefel på grund av stolliga politiska beslut är förstås inte heller rimligt. Det är helt enkelt en fråga för de politiker som skapar vår lagstiftning.

 

Polisen – ”Hur kan Polisen hjälpa ungdomar på glid? Vilka brottstyper är spännande att arbeta med? Vilka händelser sätter spår? Ställ dina frågor till närpoliserna Rissa och Sofie, från Stockholm och Gotland, som en kommentar här under inlägget. Dom är på plats mellan 14-16.16.”

Rate this post
Följ Kriminologen via RSSRSS eller FacebookFacebook!
Kategorier:Polisväsende Taggar:
  1. Inga kommentarer än. Dina funderingar är välkomna!
  1. Inga trackbacks än.
Gilla Kriminologen?

facebookfinger