Hem > Podcast > Poddsändningar Palme

Poddsändningar Palme

Det har passerat 27 år sedan Palmemordet och det uppmärksammas förstås i poddosfären.

”Surrogatmammor och Palme”

Gert Fylking berättar i ”Gerts Värld” att han vet vem mördaren är. Han förklarar om sin relation till Christer Pettersson som han träffade kontinuerligt under omkring tio års tid. Deras relation grundade sig delvis i att de växte upp inom samma område och inleddes efter att Christer deltagit i ett lögndetektortest på tv3 med Gert och Aschberg. Gert berättar om det förtroende Pettersson kände för honom och att han erkänt mordet till honom. Hur mycket det betyder är förstås öppet för tolkning. Men det är ett klart intressant avsnitt att lyssna på.

Radio 1 Play: ”Surrogatmammor och Palme”. Inspelning 2013-02-28.

”Vi gräver i Palmemordet med Gunnar Wall”

Morgonpasset i P3 gästas av Gunnar Wall som skrivit böcker om Palmemordet. Han framstår helt klart som mycket kunnig och ger en nyanserad bild av de olika spår som inriktat polisarbetet. Han förklarar bland annat att det är världens största utredning där man egentligen inte känner till mer om händelsen idag än dagen efter mordet. I sedvanlig ordning fungerar morgonpassets programledare bäst när de inte behöver berätta om något för egen del.

SR Poddradio: ”Vi gräver i Palmemordet med Gunnar Wall”. Inspelning 2013-02-25.

”P3 Dokumentär special: Palmemordet”

En tidigare sändning som rekommenderas kommer från P3 Dokumentär som förstås ofta bjuder på välgjorda avsnitt. Dokumentären handlar mer om händelsen i sig än om senare polisspår.

SR Poddradio: ”P3 Dokumentär special: Palmemordet”. Inspelning 2011.

Avsnitten finns förstås även tillgängliga på iTunes eller med valfri Podcast-app.

Rate this post
Följ Kriminologen via RSSRSS eller FacebookFacebook!
Kategorier:Podcast Taggar:
  1. Inga kommentarer än. Dina funderingar är välkomna!
  1. mars 4th, 2015 i 01:16 | #1
Gilla Kriminologen?

facebookfinger