Hem > Polisväsende > Områdespoliser på utsatta områden

Områdespoliser på utsatta områden

Nya Polismyndigheten skapar områdespoliser

I och med den nya Polisomorganisationen ska det finnas minst en områdespolis per 5000 invånare i områden som är särskilt utsatta. Kriminologen Manne Gerell skriver på sin blogg om den positiva utvecklingen med områdespoliser.

Det här är för mig en väldigt positiv utveckling, som jag tidigare har berört i olika blogginlägg finns det i en del av våra mest utsatta bostadsområden ett stort behov av en förstärkt polisinsats med fokus på trygghetskapande och förebyggande långsiktiga åtgärder. Men, frågan är vad som egentligen menas med ”särskilt utsatt” område. Jag tänkte i detta blogginlägg göra ett förslag till lösning på den frågan för Malmö, utifrån några ganska enkla principer.

Kriminologiska funderingar – Områdespoliser och utsatta områden?

Rate this post
Följ Kriminologen via RSSRSS eller FacebookFacebook!
Kategorier:Polisväsende Taggar:
 1. Manne Gerell
  januari 22nd, 2015 i 14:44 | #1

  Noterade precis detta. Roligt att du har läst min blogg! Var det något särskilt du tänkte på som känns tramsigt på min blogg?

 2. Gräsklipparmannen
  januari 25th, 2015 i 18:57 | #2

  Ah, med ”denna blogg” menade jag Kriminologen, förlåt att jag var otydlig och ändrat texten nu. Tänker egentligen att Kriminologen fyller en nödvändig plats med mer lättsamma kriminalnyheter och att din erbjuder mer omfattande analyser kring kriminologi.

 1. Inga trackbacks än.
Gilla Kriminologen?

facebookfinger