Hem > Polisväsende > Elpistol inom polisen?

Elpistol inom polisen?

Hedersmördade Fadimes bror skjuten av polis

Dödsskjutningen mot den hedermördade Fadimes bror av polis har skapat en debatt om införande av elpistol inom den svenska polisen. Jerzy uttalar sig om att dödsskjutningarna från polisen visar ett allvarligt trendbrott medan andra hävdar att variationen i statistiken är naturlig – det kanske helt enkelt är ett lite väl tidigt uttalande från Sarnecki.   DN.se – ”Fadimes bror sköts till döds av polis” DN.se – ”Hänsynslöst att inte införa elpistol”

  • Polisförbundets ordförande Lena Nitz menar att Rikspolisstyrelsen måste agera. RPS svarar med en intressant jämförelse av peppersprayens verkan med elpistol.

DN.se – ”Då får polisen använda våld”

  • Kortfattat om polisens rätt att bruka våld

DN.se – ”Sarnecki: Allvarligt trendbrott”

  • Statistik om dödsskjutningar från Polis

DN.se – ”Facket kräver elpistoler”

Efter varje dödsskjutning tar debatten om att poliserna ska utrustas med elpistoler ny fart. Polisfacket hör till dem som vill ha ett komplement till de vanliga pistolerna. Rikspolisstyrelsen har hittills sagt nej.

 

Dick Sundevall om händelsen

Dick resonerar om de poliser som dömdes för tjänstefel för att öppna en bro för att stoppa de två ungdomar som omkom med att poliser återkommande kommer undan efter dödsskjutning av beväpnade knivmän. Intressant krönika. Paragraf – ”Svensk polis har dödat ännu en medborgare”

Rate this post
Följ Kriminologen via RSSRSS eller FacebookFacebook!
Kategorier:Polisväsende Taggar:
  1. Inga kommentarer än. Dina funderingar är välkomna!
  1. Inga trackbacks än.
Gilla Kriminologen?

facebookfinger