Hem > Arbetsmarknad > Ny hemsida om Kriminologi

Ny hemsida om Kriminologi

Kriminologin.se

Utbildade kriminologistudenter har äntligen fått en samlingsplats för information och ett eget Wikipedia. Helt enkelt ett mycket stort tack för detta till Kim för ett gediget arbete. En stor dag!

Det är alltså samlingsplats för kriminologi enligt devisen ”Allt du behöver veta om kriminologi”. Hon har arbetat aktivt för kåren för att sammanställa de möjligheter som finns på arbetsmarknaden för en utbildad kriminolog. Tillsammans med mitt tidigare inlägg om arbeten med kriminologi kan man konstatera att det nu finns tillräckligt med information för att veta vilka arbetsplatser som vill anställa kriminologer. För den som intresserar sig av jobbsökande handlar det alltså nu bara om att få tummen ur för att inleda det rena hantverket med jobbsökande – och även för detta har hon skrivit en gedigen artikel under ”Tips för att söka arbete – kriminologi”. Stort!

 

Artiklar Kriminologin.se under uppdatering

 

Kriminologiprogrammet på Malmö Högskola

Efter att läst om Kriminologiprogrammet på Malmö Högskola är det bara att kapitulera – Kriminologiprogrammet verkar på alla vis vara bättre än utbildningen vid Lunds Universitet. Tydligare inriktning mot arbetsmarknad med yrkesverksamma föreläsare från rättsväsendet och helt enkelt betydligt intressantare litteratur. Den som har en bisarr fascination för normer, paradigm och sociologi håller förmodligen inte med, men denna artikel tycker jag är den sista spiken i kistan som slår fast att utbildningen helt enkelt är bättre vid Malmö Högskola än vid Lunds Universitet. Däremot misstänker jag paradoxalt nog att Lundastudenterna är mer attraktiva på arbetsmarknaden helt enkelt på grund av Lunds Universitets status som lärosäte väger tyngre. Att Lund är en fantastisk stad och att flytten hit förmodligen är det bästa som hänt mig någonsin är helt enkelt något annat.

På Flashback skämtas det om att Malmö Högskola är bättre eftersom möjligheten att stöta på kriminella ger ett plus i kanten av praktisk erfarenhet. Nåja.

Läs om programmet i Malmö på Kriminologin.se här. Vill du jämföra med min upplevelse att läsa i Lund har jag skrivit om Kandidatprogrammet i Kriminologi vid Lunds Universitet här.

 

 Tips för att söka arbete – Kriminologi

Artikeln ger en praktisk guide i olika steg till den nybakade kriminologens väg till arbetsmarknaden. Jag erkänner att jag är tacksam – så här ska jag söka jobb i fortsättningen istället. Artikeln finns här och borde förmodligen läsas av varenda kriminolog.

 

 Ytterligare hemsidor om kriminologi?

För övrigt konstaterar jag att de svenska sidor som finns om kriminologi idag ligger under kriminolog.se, kriminologen.se och kriminologin.se. Vem som blir först att betala 600€ för domänen kriminologi.se från skurkarna på sedo.com får framtiden utvisa. Magasinet Paragraf överlappar naturligtvis den kriminologiska sfären som ett kriminalmagasin. För den som söker nyheter om rättsväsendet är det bara att lyfta på hatten för Dick Sundevall som skapat den bästa hemsidan för ändamålet idag. Efter Kriminologen, naturligtvis…

 

Rate this post
Följ Kriminologen via RSSRSS eller FacebookFacebook!
Kategorier:Arbetsmarknad Taggar:
  1. juli 19th, 2016 i 05:57 | #1

    Hej!

    Kriminologin.se var en fantastisk sida men den går inte längre att besöka, är den borttagen ?

    MVH Sara

  1. Inga trackbacks än.
Gilla Kriminologen?

facebookfinger