Hem > Samhällsfrågor > Leif GW om invandringspolitik

Leif GW om invandringspolitik

GW om Ny Demokrati och Bert Karlsson

Bert Karlsson skapade alltså Ny Demokrati med Ian Wachtmeister. Ett parti som mirakulöst snabbt tog sig in i Sveriges riksdag. När Bert som bekant fick frågan om det var ett missnöjesparti så svarande han enkelt att ”nej, det är ett nöjesparti”. Med de stolligheter han och Wachtmeister visade upp är kanske det är svårt att inte roas men samtidigt drog partiet alltså åt sig främlingsfientliga partikamrater och Wachtmeister är informell rådgivare till Jimmy Åkesson idag. Hur som helst – Leif GW skriver i sin krönika ”Skara-Berts eget Ikea” om sin syn på denna skivbolagsdirektör.

Leif GW om Bert Karlsson

Bert Karlsson har gått in i flyktingbranschen, något som jag missat helt. ”Rivningshus i Norrland” kallar han konkurrenternas anläggningar. Vad säger Leif GW om Bert? Spoiler-varning för den som vill läsa krönikan – annars kommer det serverat citerat:

Jag gillar Bert Karlsson och jag är inte det minsta ironisk. Han ser möjligheter där andra bara ser svårigheter och han tänker och säger saker som få av oss andra gör. Kort och sammanfattningsvis är han en mycket osvensk man och i ett land där den politiska majoriteten redan dragit upp riktlinjerna för att ta emot drygt hundra tusen asylsökande under nästa år är han en oundgänglig man alldeles oavsett vad som nu ytterst driver honom.

Leffe gillar Bert. Mer än så behöver det inte analyseras. GW passar på att beskriva sin syn på Sveriges invandringspolitik:

GW om invandringsfrågan

Beroende på hur vi räknar har vi mellan en och två miljoner ”invandrare” här i landet och med den överväldigande majoriteten av dem är det så enkelt att de utgör en stor tillgång för vårt land. Vanliga, hederliga, hyggliga och strävsamma människor som bidrar till det här landets goda växt och inte minst i en ekonomisk mening. Att de gör det kulturellt behöver inte sägas och om det nu skulle råka finnas någon sportintresserad som har ”svårt för invandrare” så är han en ren förnuftsmotsägelse. Själv äter jag hellre pasta och pizza än pölsa och palt och Bert Karlsson har hittat en ”kille från Kongo” som tar hand om det praktiska åt honom. Svårare än så är det inte.

Rimligt helt och hållet – förutom i ett viktigt avseende. Palt. Magiskt käk och misstänker att GW på fullaste allvar inte avnjutit detta kulinariska mästerverk.

Expressen.se – Skara-Berts eget IKEA

Ny Demokrati på YouTube

Tuben bjuckar på ett antal videor när det kommer till detta märkliga parti. Växelvis skrämmande, underhållande och helt bisarrt.
 

Drag under galoscherna


Kampanjmusiken ”Drag under galoscherna”, klart att skivbolagsdirektören skulle marknadsföra partiet med ”musik”. Ett bildspel till låten.

John Bouvin kommenterar bistånd


”Med våra pengar blir det katastrof” för att folk inte dör av svält och sjukdomar? Avslutning med kareoke till ”In the jungle”. Herre gud. Hur kommenterar man det här över huvud taget? Trodde knappt att det går att hitta något mer stolligt klipp på YouTube men Bouvin tangerar motsvarande nivå även i nästa klipp.

John Bouvin om homosexualitet


Uttalandet från riksdagen som även kommit med på 100 höjdare. Gud.

Expressen.se – Skara-Berts eget IKEA

Följ Kriminologen via RSSRSS eller FacebookFacebook!
Kategorier:Samhällsfrågor Taggar:
  1. Inga kommentarer än. Dina funderingar är välkomna!
  1. Inga trackbacks än.
Gilla Kriminologen?

facebookfinger