Hem > Nöje > Leif GW lämnar Veckans brott?

Leif GW lämnar Veckans brott?

Osäker framtid för ”Veckans brott”

Leif GW har alltså förklarat i programmet att det är osäkert hur det ser ut till nästa säsong. Dagens Nyheter har försökt att ta reda på mer om detta.

– Jag är snart 70 år gammal, de behöver hitta någon annan som kan ta över. Det ska inte vara så svårt.

Ödmjukt svar men närmare sanningen ligger förstås att det knappast skulle utföras med enkelhet att hitta en ersättare som gör sig lika bra i TV-rutan. Vem det skulle kunna vara har jag mycket svårt att uttala mig om – kanske rättsexperten Sven-Erik Alhem? Tidigare justitieminister Thomas Bodström? Kriminologen Jerzy Sarnecki? Personer som ofta kan uttala sig på ett rimligt vis om brottslighet. Men Camilla Kvartoft kanske beskriver det bäst på frågan om hon tänker fortsätta utan Leif GW Persson:

– Nej, ”Veckans brott” är ju Leif tycker jag.

 

Det är Leif och Kvartoft med deras personkemi som skapat denna magin i TV-rutan som helt enkelt inte kommer att kunna ersättas. De har bevisat att det inte är mediet det är fel på för all övrigt dynga som sänds på TV och att det faktiskt går att skapa ett värde för dem som tar sig tid att ta del av materialet. Oavsett om de väljer att fortsätta till att programmet havererar av åldersmässiga skäl om 30 år så är det bara att gratulera dem till denna skapelse av ett stycke TV-historia. Några säsonger till kan inte vara omöjligt – kom igen Leif!

DN.se – Osäker framtid för ”Veckans brott”

Rate this post
Följ Kriminologen via RSSRSS eller FacebookFacebook!
Kategorier:Nöje Taggar:
  1. Inga kommentarer än. Dina funderingar är välkomna!
  1. Inga trackbacks än.
Gilla Kriminologen?

facebookfinger