Hem > Brottsprevention > IDG Drönarspecial

IDG Drönarspecial

Drönare för räddningstjänst och polis?

Jag har tidigare länkat till artiklar som beskriver den möjliga användningen av dessa obemannade flygfarkoster inom Polisen som att exempelvis utvärdera riskläget när någon barrikaderat sig i en lägenhet eller användning för att hitta försvunna människor. IDG skriver nu även om möjligheten med trafikövervakning men att enda orsaken till att det inte används idag är problemet med den juridiska frågan kring flygningen och fotograferingen från ovan. Drönare som leder till ett otäckt storebrorssamhälle kanske inte är realistiskt – men det hade i varje fall kunnat bli ett manus till en storslagen rökarrulle. Nåväl.


IDG skriver förstås mer från ett prylperspektiv men fortfarande väl om de användningsområden som finns. Dessutom – flest prylar när man dör vinner och tiden innan går ut på att ta reda på vilka som är bäst. Nja, oavsett så blir det i detta sammanhang intressant läsning.

Räddningstjänsten och polisen är givetvis nyfikna på tekniken och har genomfört flera tester. Här finns pengar att spara eftersom det är betydligt billigare att låta en obemannad flygfarkost vara uppe i luften än en stor bemannad polishelikopter. På ett sätt är det dessutom säkrare eftersom farkosten är mindre och skulle något hända inne i stadsmiljö så blir kraschen mildare med en mindre farkost.

IDG.se – ”Drönare överallt – så här används de obemannade farkosterna idag”

Artikelserie

IDG bjuckar på en drönarspecialare som kommer i fler artiklar under veckan. Smaskens för den som slukar prylnörderi. För alla andra är det nog ganska friskt att bli avskräckt.

Läs mer på Kriminologen: Drönare och brottslighet

Rate this post
Följ Kriminologen via RSSRSS eller FacebookFacebook!
Kategorier:Brottsprevention Taggar:
  1. Inga kommentarer än. Dina funderingar är välkomna!
  1. Inga trackbacks än.
Gilla Kriminologen?

facebookfinger