Hem > Nöje > Icakuriren intervjuar Leif GW

Icakuriren intervjuar Leif GW

Du har troligtvis läst att Leif GW anser sig vara för bra för att delta i ”På Spåret”. Känns som ett rimligt påstående efter att jag sett insatsen Gudrun Schyman och KG Hammar i förra avsnittet. Herre Gudrun. Hur som helst, de flesta svenska nyhetstidningarna verkar alltså uppmärksammat uttalandet från Leif GW om att På spåret ringer varje säsong och tjatar. Därför har han sagt att ”nä fan, jag är för bra. Ja, jag är det”. Men intervjun i ICA-kuriren innehåller förstås mycket annat, inte minst inredning på GW:s kontor.

Inredningen är sparsmakad, dock med en stor färggrann målning föreställande honom själv på en av väggarna.

Ödmjukt i vanlig ordning, alltså. Men vem skulle inte vilja ha den målningen egentligen. Hur som helst kommer samtalet in på mer kriminologirelaterat innehåll rätt snabbt och Leif uttalar sig om seriemördarromaner:

De mördar en per kapitel för att få ihop till en roman. Det tycker jag vittnar om en litterär och dramatisk torftighet. Sen har jag har lite svårt att förlika mig med det rent sakligt också. Seriemördare har vi ju haft några i Sverige också, gudbevars. Riktiga, alltså. Och vissa har jag ju träffat. Deras brottslighet är knappast romanmaterial. Det är mentalpatienter och fyllskallar som slår ihjäl sina närstående. Det är verkligen inget spännande med det.

Det framgår även att GW nu tappat 22 kilo på 5:2-dieten trots halvårskrökandet och han kommenterar sin tidigare relation med Göran Lambertz:

När sa du senast upp bekantskapen med någon?
– Den senast kända var väl Göran Lambertz. Honom har jag verkligen sagt upp bekantskapen med, och han tröstar sig med att han gjort detsamma med mig. Men det var jag som började.

Icakuriren.se – Leif GW Persson: ”Jag är för bra för På spåret”

Följ Kriminologen via RSSRSS eller FacebookFacebook!
Kategorier:Nöje Taggar:
  1. Inga kommentarer än. Dina funderingar är välkomna!
  1. Inga trackbacks än.
Gilla Kriminologen?

facebookfinger