Senaste inlägg

Inlägg taggade ‘Trafiknykterhetens dag’

Trafiknykterhetens dag idag

Trafiknykterhetensdag.se

Detta är dagen då hela Sverige stannar upp och tänker på de som skadas och dödas på grund av alkohol i trafiken. Och funderar på vad vi, var och en, kan göra för att det inte ska hända igen.
Trafiknykterhetens Dag arrangeras av MHF som arbetar för att ingen ska dö av rattfylleri.

Uppriktigt funderar jag över om det finns någon gräns för den illvilja som finns mot dem som förlorat sitt omdöme efter alkoholens inverkan. Möjligtvis är det på samma sätt som Svenskarnas behandling mot de missbrukare som befinner sig på samhällets botten och verkar kunna behandlas hur som helst på grund av deras bristande karaktär. De allra flesta som åker dit för rattfylleri och sannolikt hamnar i olyckor för detsamma är dem som redan brottas med en allvarlig alkoholproblematik. Till de som inte kan förstå hur någon kan sätta sig bakom ratten onykter borde de förmodligen besöka någon turistord i Thailand under nattetid och faktiskt söka efter någon som kör nykter. Lite krasst.

Nu har jag tappat bort de siffror som visar vad sömn under 6 timmar motsvarar i promille för uppmärksamhet i trafiken. Men sannolikt ligger det betydligt högre än den lagstadgade gränsen på 0,2 promille.

Behövs fortfarande en dag för trafiknykterhet? Varför inte. Men frågan om trafikfylleri behöver nyanseras i detta land.

Kategorier:Juridik Taggar:
Gilla Kriminologen?

facebookfinger

#8217;