Senaste inlägg

Inlägg taggade ‘Patrik & Börge’

Patrik & Börge podcast

4 februari, 2014 Inga kommentarer

Podcast-iconBörge Hellström är författare i duon Roslund & Hellström. Han är även tidigare kriminell och en av initiativtagarna till KRIS med erfarenhet av att arbeta på Paragraf 12-hem.

Patrik Pelosio har kriminellt förflutet och arbetar idag som föreläsare för ungdomar om brottslighet. Han har tidigare varit aktiv inom NFG och arbetar på ett Paragraf 12-hem.

Tillsammans är de en duo som fullkomligt kör över alla tidigare program om brottslighet. Med undantag från Veckans Brott som ligger under SVT:s budget vill jag hävda att det här är det bästa programmet i Sverige om brott idag – och förmodligen någonsin – och det i sitt enkla intervjuformat. Med deras kontaktnät lyckas de komma i kontakt med och intervjua personer som på ett eller annat vis har olika erfarenheter av brott eller arbetar verksamt inom rättsväsendet – inte minst Jerzy Sarnecki under det förra avsnittet. Inom detta forum finns utrymme för utförliga resonemang och när samtalet alltså upprätthålls av personer som faktiskt har förmåga av skapa innehåll som även engagerar lyssnaren blir det helt enkelt riktigt jäkla bra.

Avsnitten finns på iTunes och Patrikbörgepod.nu. I detta inlägg går jag igenom innehållet i avsnitten.

Läs mer…

Kategorier:Podcast Taggar:
Gilla Kriminologen?

facebookfinger

#8217;