Senaste inlägg

Inlägg taggade ‘Leif GW’

Leif GW fyller 70 år

Firas i Veckans Brott

Tårta och poliskör

Leif GW får en tårta i stil med en brottsplats. Äsch – se videon bara.

– Vad gör ankan där, är det någon i sammanhanget misstänkt?

Kvartoft svarar:
Det kan man fråga sig… här har vi tydligen händer och så…

– Ja, det är styckmord tydligen. Nasty!

Världsklass. I vanlig ordning. Jag känner mig helt varm när jag tänker på det nöje han bjudit på genom åren.
 
Grattis Leif GW!


Metro.se
Grattis GW 70 år – här är sex anledningar till att vi hyllar dig

Helsingborgs Dagblad har en tidigare artikel från 60-årsdagen.
”Hårdkokt jägare och kriminolog”.
Leif GW Persson fyller 60 år

Kategorier:Nöje Taggar:

Skrivmaskinen i Veckans Brott

Ägaren har hört av sig

Skrivmaskinen värderad i studion

Peter Plumptky från Antikrundan besökte som bekant studion i Veckans Brott under förra avsnittet för att tala om den skrivmaskin som varit rekvisita i studion. Leif såg ut att tappa skägget när han fick höra värdet. Den som skänkte gåvan verkar ha tagit sitt förnuft till fånga.

SVT.se – Historien om den unika skrivmaskinen fortsätter

Kategorier:Nöje Taggar: ,

GW om Charlie Hebdo i ny krönika

Tydligt självmordsuppdrag

GW menar att gärningsmännen lämnade platsen med ett talande kroppsspråk.

Ett självmordsuppdrag är något helt annat och det är bara att titta på bilderna på de båda attentatsmännen för att du ska förstå vad jag menar. Om det är något som rör sig i deras huvuden när de kommer ut från redaktionen är det sannolikt förvåning och besvikelse över att polisen och media inte redan är på plats så att man kan avsluta det hela med en storslagen final som dokumenteras på vedertaget sätt, visas i tv och skrämmer vettet ur ytterligare några hundra miljoner medborgare i västvärlden.

Han kommer senare in på ekonomiska aspekter av 9/11.

När Usama bin Ladin och hans al-Qaida genomför sin terroraktion mot USA, världens mäktigaste land, kostar själva insatsen i runda tal tio miljoner kronor. De motåtgärder som USA och dess allierade därefter sätter in kommer att kosta dem mer än tusen miljarder dollar – per år.

Professorn bildad i vanlig ordning och sätter denna händelse i ett större perspektiv.

Expressen.se – Krigets villkor – de vet att de kommer att dö

Kategorier:Terrorism Taggar:

Leif GW:s boktips förra året

Kanske främst roande när han lägger böcker från några av de mest säljande författarna i en hög som han läst ”med de risker det innebär för förstånd och sådär”. Han fortsätter med att ”det finns de som uppfattar det på annat sätt så det är väl bara att gratulera då”. Jo Nesbø som tydligen är den internationellt mest sålde sedan länge och Camilla Läckberg får sig alltså en känga. I övrigt nog främst intressant för bokmalar. När det kommer till romaner vill jag nog för egen del mest svara som Tomas Brolin när en journalist frågade om han skulle läsa en bok när han var sjuk och inte kunde spela. ”Så sjuk blir jag aldrig”.

”Leifs deckarfavoriter just nu”

Lista på böcker:
Svt.se – Böckerna du ska läsa under julen om Leif GW får välja

Kategorier:Brottslighet Taggar:

Leif GW om invandringspolitik

GW om Ny Demokrati och Bert Karlsson

Bert Karlsson skapade alltså Ny Demokrati med Ian Wachtmeister. Ett parti som mirakulöst snabbt tog sig in i Sveriges riksdag. När Bert som bekant fick frågan om det var ett missnöjesparti så svarande han enkelt att ”nej, det är ett nöjesparti”. Med de stolligheter han och Wachtmeister visade upp är kanske det är svårt att inte roas men samtidigt drog partiet alltså åt sig främlingsfientliga partikamrater och Wachtmeister är informell rådgivare till Jimmy Åkesson idag. Hur som helst – Leif GW skriver i sin krönika ”Skara-Berts eget Ikea” om sin syn på denna skivbolagsdirektör.

Leif GW om Bert Karlsson

Bert Karlsson har gått in i flyktingbranschen, något som jag missat helt. ”Rivningshus i Norrland” kallar han konkurrenternas anläggningar. Vad säger Leif GW om Bert? Spoiler-varning för den som vill läsa krönikan – annars kommer det serverat citerat:

Jag gillar Bert Karlsson och jag är inte det minsta ironisk. Han ser möjligheter där andra bara ser svårigheter och han tänker och säger saker som få av oss andra gör. Kort och sammanfattningsvis är han en mycket osvensk man och i ett land där den politiska majoriteten redan dragit upp riktlinjerna för att ta emot drygt hundra tusen asylsökande under nästa år är han en oundgänglig man alldeles oavsett vad som nu ytterst driver honom.

Leffe gillar Bert. Mer än så behöver det inte analyseras. GW passar på att beskriva sin syn på Sveriges invandringspolitik:

GW om invandringsfrågan

Beroende på hur vi räknar har vi mellan en och två miljoner ”invandrare” här i landet och med den överväldigande majoriteten av dem är det så enkelt att de utgör en stor tillgång för vårt land. Vanliga, hederliga, hyggliga och strävsamma människor som bidrar till det här landets goda växt och inte minst i en ekonomisk mening. Att de gör det kulturellt behöver inte sägas och om det nu skulle råka finnas någon sportintresserad som har ”svårt för invandrare” så är han en ren förnuftsmotsägelse. Själv äter jag hellre pasta och pizza än pölsa och palt och Bert Karlsson har hittat en ”kille från Kongo” som tar hand om det praktiska åt honom. Svårare än så är det inte.

Rimligt helt och hållet – förutom i ett viktigt avseende. Palt. Magiskt käk och misstänker att GW på fullaste allvar inte avnjutit detta kulinariska mästerverk.

Expressen.se – Skara-Berts eget IKEA

Ny Demokrati på YouTube

Tuben bjuckar på ett antal videor när det kommer till detta märkliga parti. Växelvis skrämmande, underhållande och helt bisarrt.
 

Drag under galoscherna


Kampanjmusiken ”Drag under galoscherna”, klart att skivbolagsdirektören skulle marknadsföra partiet med ”musik”. Ett bildspel till låten.

John Bouvin kommenterar bistånd


”Med våra pengar blir det katastrof” för att folk inte dör av svält och sjukdomar? Avslutning med kareoke till ”In the jungle”. Herre gud. Hur kommenterar man det här över huvud taget? Trodde knappt att det går att hitta något mer stolligt klipp på YouTube men Bouvin tangerar motsvarande nivå även i nästa klipp.

John Bouvin om homosexualitet


Uttalandet från riksdagen som även kommit med på 100 höjdare. Gud.

Expressen.se – Skara-Berts eget IKEA

Kategorier:Samhällsfrågor Taggar:

Icakuriren intervjuar Leif GW

Du har troligtvis läst att Leif GW anser sig vara för bra för att delta i ”På Spåret”. Känns som ett rimligt påstående efter att jag sett insatsen Gudrun Schyman och KG Hammar i förra avsnittet. Herre Gudrun. Hur som helst, de flesta svenska nyhetstidningarna verkar alltså uppmärksammat uttalandet från Leif GW om att På spåret ringer varje säsong och tjatar. Därför har han sagt att ”nä fan, jag är för bra. Ja, jag är det”. Men intervjun i ICA-kuriren innehåller förstås mycket annat, inte minst inredning på GW:s kontor.

Inredningen är sparsmakad, dock med en stor färggrann målning föreställande honom själv på en av väggarna.

Ödmjukt i vanlig ordning, alltså. Men vem skulle inte vilja ha den målningen egentligen. Hur som helst kommer samtalet in på mer kriminologirelaterat innehåll rätt snabbt och Leif uttalar sig om seriemördarromaner:

De mördar en per kapitel för att få ihop till en roman. Det tycker jag vittnar om en litterär och dramatisk torftighet. Sen har jag har lite svårt att förlika mig med det rent sakligt också. Seriemördare har vi ju haft några i Sverige också, gudbevars. Riktiga, alltså. Och vissa har jag ju träffat. Deras brottslighet är knappast romanmaterial. Det är mentalpatienter och fyllskallar som slår ihjäl sina närstående. Det är verkligen inget spännande med det.

Det framgår även att GW nu tappat 22 kilo på 5:2-dieten trots halvårskrökandet och han kommenterar sin tidigare relation med Göran Lambertz:

När sa du senast upp bekantskapen med någon?
– Den senast kända var väl Göran Lambertz. Honom har jag verkligen sagt upp bekantskapen med, och han tröstar sig med att han gjort detsamma med mig. Men det var jag som började.

Icakuriren.se – Leif GW Persson: ”Jag är för bra för På spåret”

Kategorier:Nöje Taggar:

Leif GW kör trucksimulator

Onsdagstrams – GW-imitation

Att svamla dynga till datorspel har alltså blivit en minst sagt lönsam affär PewDiePie som verkar vara mer känd utomlands än för svenskar som möjligtvis faktiskt begåvats med en god smak. Nu är det någon som spelar en förfärligt enformig trucksimulator och låtsas vara professor GW bakom tangentbordet. Varför inte egentligen? Trollande i sin rätta bemärkelse.

GW spelar Euro Truck Simulator 2

Kategorier:Nöje Taggar:

GW:s förutsägelser om riksdagsvalet

Förutspådde nyvalet – kommenterar händelsen

Leif GW förutspådde att nuvarande partierna skulle hålla sig över riksdagsspärren, ”några förargliga tiondelar” skulle saknas för ”fru Schyman” och ett nyval skulle utlysas redan efter nyår. Nu kommenterar han sin förmåga att förutspå valet:

Under de senaste dagarna har medier varit på mig hela tiden med samma fråga. Vad de vill veta är hur det kommer att gå i det extrainsatta valet i mars 2015. I och för sig kanske inte så konstigt eftersom jag både där och i så kallade sociala medier framställs som ett politiskt orakel.

Hur slutar omvalet?

Ett synskt politiskt orakel eller en lönnfet citatmaskin i jägarväst – kanske lite av varje. Men oavsett en individ som aldrig slutar att underhålla och har en osannolik kunskap om kriminalitet. Lite förenklat ett levande argument för att pensionsåldern måste höjas och en hjälte jag inte kan sluta att fascineras av. Hur som helst – nog med kärleksförklaringar. Kan han förutse det kommande omvalet också? Nja.

Fortsätter man som förut kommer det att gå illa. Återgår man till ett normalt politiskt beteende kommer det att gå bra vad stabiliteten i politiken anbelangar. Återstår så att lösa alla de sakfrågor som politiken egentligen handlar om.

Inte lika konkret förutsägelse denna gång och hoppas att professorn tittar djupare i spåkulan till nästa krönika.

GW:s krönikor om valet

Expressen.se – Här är facit på hur valet slutar igen

Tidigare artikeln om hur valet skulle sluta:

Expressen.se – Trött på valet? Jag vet hur det gick

Expressen Omtalat – Leif GW:S profetia hade alla rätt om det politiska kaoset – en månad före valet

Gilla Kriminologen?

facebookfinger

#8217;