Senaste inlägg

Inlägg taggade ‘Jerzy Sarnecki’

Jerzy Sarnecki i ”Min sanning”

Del 6 av 8: Jerzy Sarnecki.

Jerzy Sarnecki

Inledningsvis börjar samtalet om brottslighet och övergår sedan till att handla om hur Jerzy kommit att bli den som tillsammans med Leif GW tillhör de kriminologer som främst tillfrågas om brottslighet i medier. Detta trots de läs- och skrivsvårigheter han behövt förhålla sig till som dyslektiker och trots detta alltså lyckats bli en framstående forskare och kriminolog.

Han förklarar att det var enklare att studera i Sverige där han av naturliga skäl inte förväntades att skriva bra och att det öppnade för nya möjligheter. Bättre att se lösningar än problem antar jag, gamla klyschor bjuckar på visdom ibland. Ska tilläggas att det var av andra orsaker han hamnade i Sverige till sist.

Han berättar även hur det var att vara jude under förföljelserna i Polen och det är ett helt klart gripande samtal om hur Jerzy slutligen hamnade som kriminolog i Sverige, något som troligtvis sällan kunnat förutsägas för dem som slutligen tar plats i rampljuset som en inflytelserik kriminolog. Någon han förvisso ställer sig tveksam till om han lyckats med.

Till stora delar mycket engagerande och intressant.

Kategorier:Kriminologi Taggar:
Gilla Kriminologen?

facebookfinger

#8217;