Senaste inlägg

Inlägg taggade ‘Efterlyst’

Aschberg tar över Efterlyst

17 februari, 2014 Inga kommentarer

Nya Efterlyst inleds efter att OS är över

Hasse Aro har alltså varit programledare för Efterlyst i två decennier och hunnit med 47 säsonger. Möjligtvis ett världsrekord för att arbeta med ett och samma program förklarar Max Lagerbäck till Expressen. Varför blev det så länge? 48 säsonger kändes väl i överkant…

 

Aftonbladet 011

 

Robert Aschberg – kriminaljournalist?

Mr ”Efterlyst” kommer alltså att efterträdas av Robert Aschberg och ett rimligt antagande är att det blir mer nöjesinriktat. Men samtidigt har Aschberg alltså intervjuat både Peter Mangs och John Ausonius i olika avsnitt av radioprogrammet Aschberg i Radio 1 – två avsnitt som verkligen kan rekommenderas. För att inte nämna det arbete han utförde tillsammans med Gert Fylking med ett lögndetektortest av Christer Pettersson. Christer friades i testet – men enligt Aschberg i efterhand handlade det förstås om ren pseudovetenskap. Det är tveklöst så att Aschberg har erfarenhet av kriminaljournalistik. Det kan naturligtvis nämnas att han även blev bedragen på 19 miljoner kronor för ett påstått journalistiskt scoop – med väskor som bland annat visade sig innehålla gamla pärmar och telefonkataloger.

Robbans förmåga att hälla bensin på elden för de olika diskussioner som förekommer i programmen för att skapa innehåll för tv-tittarna kan naturligtvis kritiseras – men jäklar vad roligt det är. Om det kan tillföra något till Efterlyst får visa sig i programmet.  TV3 som i övrigt endast kablar ut dynga verkar alltså toppa laget till detta program med rätt man på rätt plats. Det är helt enkelt en säsongstart jag ser fram emot.

 

DN – Aschberg tar över Efterlyst i TV3

Expressen – Hasse Aro slutar på Efterlyst

Aftonbladet – ”Sanningen: För bra för att vara sant i tv-rutan”

Aftonbladet – Han blåste mig på 19 miljoner

Radio 1 – Aschbergs sista intervjuer på Radio1: Peter Mangs och John ”Lasermannen” Ausonius

Kategorier:Brottslighet Taggar:
Gilla Kriminologen?

facebookfinger

#8217;