Senaste inlägg

Inlägg taggade ‘Arbeten kriminologi’

Kriminologi – Arbeten efter utbildning

5 januari, 2014 2 kommentarer

Vad jobbar man med som kriminolog?

Kriminologi - vägval Detta inlägg är riktat till dig som söker arbete efter din utbildning, funderar på att börja studera kriminologi eller i största allmänhet vill veta vad en kriminolog arbetar med.

Efter att tagit examen från Kandidatprogrammet i kriminologi vid Lunds Universitet har ett antal klasskamrater lyckats hitta arbeten med koppling till kriminologi på olika arbetsplatser. De exempel jag känner till från min årgång är arbete med organiserad brottslighet inom Malmöpolisen som analytiker, säkerhetskoordinator på trygghetscentrum, civil utredare it-bedrägerier, tullinspektör på Tullverket, telefonoperatör vid Polisens kontaktcenter 114 14, passhandläggare och kundtjänstmedarbetare vid poliskontor, vårdare på LSS-boende för psykiskt sjuka, handläggare på Kronofogdemyndigheten, anställd samordnare brottsofferjouren, alkoholhandläggare inom kommunal verksamhet, föra protokoll och handläggning som domstolssekreterare vid tingsrätt och slutligen att arbeta som transportförare vid Transporttjänsten inom Kriminalvården. På så sätt en spridning mellan främst olika myndigheter.

Det finns alltså olika möjligheter till arbete och jag hoppas att med detta inlägg kunna ge en utförlig beskrivning av arbetsmarknaden. Kommer att uppdateras regelbundet. Läs mer…

Kategorier:Arbetsmarknad Taggar:
Gilla Kriminologen?

facebookfinger

#8217;