Hem > Brottslighet > Drönare och brottslighet

Drönare och brottslighet

Radiostyrda flygfarkoster och brott

Knarksmuggling, otillåten flygverksamhet eller rentav drönare inom polisinsatser. Användningsområdena verkar vara många för dessa obemannade flygfartyg eller möjligtvis hobbyprylar. DN skriver idag om den förste dansk som dömts för otillåten flygning med att spionera på sina grannar och förklarar även användning vid Christiania:

Även kriminella lockas av tekniken. Langare på Christiania använder regelbundet drönare för att kunna upptäcka polisrazzior i god tid, uppger Köpenhamnspolisen enligt Jyllands-Posten.

DN.se – ”Spionerade med drönare – bötfälls”

Användningsmöjligheter för Polisen?

En tidigare artikel på liknande tema handlar om Polisens möjligheter att upptäcka försvunna människor och utvärdera riskläget när någon barrikaderat sig i en lägenhet. En drönare verkar även använts i ett annat sammanhang under valrörelsen:

– Det har blivit allt mer aktivt i samband med valrörelsen. Det har funnits kränkningar av politiska personer och poliser måste få större utbildning i vad som gäller i sådana situationer, säger Per Engström och syftar på när en drönare surrade ovanför Jimmie Åkesson under ett tal i Ronneby med en pizzabit hängandes i ett snöre ovanför honom.

SVT.se – ”Polisen planerar ta hjälp av drönare”

Rate this post
Följ Kriminologen via RSSRSS eller FacebookFacebook!
Kategorier:Brottslighet Taggar:
  1. Inga kommentarer än. Dina funderingar är välkomna!
  1. november 11th, 2014 i 01:32 | #1
Gilla Kriminologen?

facebookfinger