Senaste inlägg

Inlägg taggade ‘Semikolon’

Semikolonets dag 6 februari

Del av gärningsmannaprofilering?

DN skriver om semikolonets dag, detta märkliga skiljetecken som man endast kommer i kontakt med när det felaktigt används som ett kolon kombinerat med kommatecken. Lite krasst. Men jag planerar dock inte att förstå hur det verkligen ska användas. Idag är det tydligen semikolonets dag som DN uppmärksammar trots att temadagar.se upplyser om att det samtidigt är den Internationella dagen för nolltolerans mot kvinnlig könsstympning och Samernas nationaldag. Spännande prioritering.

Oavsett – anledningen till att denna nyhet även kvalar in som kriminalnyhet på målsnöret är det citat som finns långt nere i DN:s artikel:

Det sägs att polisen under jakten på massmördaren Son of Sam profilerade frilansjournalister, eftersom mördaren i sina brev gärna använde semikolon

I övrigt brukar förstås märkliga tecken vara förknippat med fiktion där mördare väljer sina offer enligt siffror och symboler i bibeltexter och liknande. Med viss fantasi kan detta anses vara en verklig variant. Så särskilt mycket närmare fiktionen verkar man i alla fall inte komma med verkliga rättsfall – något som förstås säger en del om denna bokgenre.

Vill du veta hur ett semikolon används? Användare på Wikipedia försöker förklara men ingen idé att försöka förstå.

Wikipedia: Semikolon

DN.se: Jonas Thente: Det 500 år gamla semikolonet är ett queert tecken

Temadagar.se: Kalender

Kategorier:Litteratur Taggar: