Senaste inlägg

Inlägg taggade ‘Områdespolis’

Områdespoliser på utsatta områden

10 december, 2014 2 kommentarer

Nya Polismyndigheten skapar områdespoliser

I och med den nya Polisomorganisationen ska det finnas minst en områdespolis per 5000 invånare i områden som är särskilt utsatta. Kriminologen Manne Gerell skriver på sin blogg om den positiva utvecklingen med områdespoliser. Lite mer svårtuggad information än det trams som emellanåt präglar innehållet på Kriminologen – ett givande inlägg med karta över möjliga områden i Malmö.

Det här är för mig en väldigt positiv utveckling, som jag tidigare har berört i olika blogginlägg finns det i en del av våra mest utsatta bostadsområden ett stort behov av en förstärkt polisinsats med fokus på trygghetskapande och förebyggande långsiktiga åtgärder. Men, frågan är vad som egentligen menas med ”särskilt utsatt” område. Jag tänkte i detta blogginlägg göra ett förslag till lösning på den frågan för Malmö, utifrån några ganska enkla principer.

Kriminologiska funderingar – Områdespoliser och utsatta områden?

Polisomorganisationen – Nya Polismyndigheten 2015

Polisen ska alltså bunta ihop de olika polismyndigheterna till en sammanhållen myndighet med början om cirka tre veckor – den första januari. Vad får man om man sätter ihop en rävsvans, en hästsvans och en orangutangsvans? EN svans. Mer insiktsfullt än så blir det inte idag.

Polisen.se – Nya Polismyndigheten

Kategorier:Polisväsende Taggar: